Over

Sprookjesstoet 1982

1975

Op amper 21-jarige leeftijd neemt Ivy Bemong met veel jeugdige (over-)moed de zaak over. Hij leert de knepen van het vak bij Jef Keulers, een befaamde patissier uit Tessenderlo. Zijn managerskwaliteiten worden aangescherpt bij Willy Peeters, patissier in Berchem. Met helpgrage handen van enkele familieleden wordt de 'uitgeleefde winkel' opgeknapt.

1978

De zaak wordt gemoderniseerd. De omzet stijgt spectaculair. De eerste personeelsleden komen in dienst.

1982

De echte doorbraak heeft plaats gevonden in 1982. In dat jaar neemt patisserie Bemong deel aan de plaatselijke "Sprookjesstoet". Het ontwerp komt tot leven met meer dan 2000 kg peperkoek en 'taaitaai' poppen. De stoet wordt bijgewoond door koningin Fabiola en rechtstreeks uitgezonden door de toenmalige BRT. Het peperkoekenhuisje komt 12 min. exclusief in beeld en patisserie Bemong werd plaatselijk en ver daarbuiten een begrip.

1992

Oprichting van BVBA Patisserie Bemong. Een nieuwe huisstijl volgt met bijbehorende kleuren en uniformpjes. De 'fond' is gelegd. Ondertussen telt de zaak 6 personeelsleden en ze wordt gerund als een klein bedrijf.

2000

Wij vieren de 25ste verjaardag van Patisserie Bemong. Alle klanten werden getrakteerd tijdens een open-deur-weekend met demonstraties en proeverijen.

2004

Het hygiënelabel wordt behaald en Ivy schetst de eerste plannen om een ​​nieuwe dynamiek te geven.

2007

Achterliggende grond is aangekocht. Hierop werd een nieuw magazijn met koelruimtes opgetrokken.

2008

De winkel wordt in een nieuw kleedje gestoken, de nieuwe huisstijl en het nieuwe logo worden gepresenteerd.

2011

Dochter Mieke doet haar intrede in het bedrijf. Zij is verantwoordelijk voor de verkoop en de administratieve opvolging.

2015

Opening van nieuw verkooppunt te Dilsen.

2016

Ook zoon Bart treedt in dienst. Hij zal zich meer toeleggen op de bevoorrading en de verdeling van de producten en zorgt samen met Mieke voor een stevige basis voor de toekomst.
Opening nieuw bedrijf op het industrieterrein Soerveld in Dilsen. Nieuwe machines en computers automatiseren en digitaliseren het productieproces.
Opening van ons derde verkooppunt op de J. Smeetslaan in Maasmechelen.

2018

Verhuis van de winkel in Dilsen naar een nieuw pand op de Europalaan.

2019

Bakkerij Bemong wordt exclusief verdeler van ijstaarten SURPRICE in het Maasland.

2020

De winkel in Maasmechelen wordt volledig vernieuwd.
Nieuwe website en nieuwe webshop worden geïnstalleerd.
De verkooppunten en de productie worden verder gedigitaliseerd.
Bakkerij wordt uitgebreid met 500 m² werk- en opslagruimte.

2021

Opening van het 4de verkooppunt nu in Oudsbergen.
Bakkerij Bemong wordt genomineerd als Trends Gazelle Limburg.

2022

Het 2de jaar op rij wordt Bakkerij Bemong geselecteerd als Trends Gazelle Limburg.